Jeg skal skilles

Selve erkendelsen af at “jeg skal skilles” er ofte meget svær at vænne sig til. Det kan være en langvarig proces, både for den, der træffer beslutningen, og den der må affinde sig med sin partners ønske om skilsmisse.

Du er i følelsernes vold, og det er en hård og meget sårbar periode, du skal igennem – også inden beslutningen bliver taget endeligt og sagt højt.

Går du med alvorlige tanker om, at du gerne vil skilles, så er det helt normalt at:

  • Du græder i ensomhed, når dine børn eller andre taler om ting I i fremtiden, som i plejer at foretage jer som familie. Når I taler om kommende ferier, eller når I taler om tidligere ferier og fælles oplevelser. Du bliver ked af, at dine børn skal skilsmissebørn.
  • Du er ved at gennemgå din økonomi og lægge budget med udgifterne til en ny bolig. I den forbindelse er du måske ved at undersøge reglerne om boligstøtte og fripladser i børneinstitutioner.
  • Du har svært ved at overskue, hvordan I deler jeres møbler, CD’erne og ikke mindst billedalbum fra børnene var helt små. Du er måske så småt begyndt at scanne de bedste billeder ind, og glæder dig over at billederne fra de seneste år heldigvis er gemt digitalt og ikke på papir, som de ældste af billederne.
  • Du bliver mere selvstændig og overtager opgaver i huset, i haven, med bilen eller med børnene, som du ikke har udført før. Det sker måske i erkendelse af, at du det næste stykke tid skal klare alt selv, og så kan du lige så godt begynde at indarbejde de gode rutiner.
  • Du begynder i tankerne at forberede dig på, hvilke venner du vil miste, når I bliver skilt. Nogle vil naturligt “følge med” dig og andre vil foretrække din ex. Enkelte vennepar vil måske gøre en stor indsats for at bevare venskabet med jer begge to, men forbered dig mentalt på at du vil miste nogle når du er midt i en skilsmisse.
  • Du stikker en føler ud, for at vurdere udvalget af singler og så småt skabe nye venskaber med folk, som kan rådgive dig om singlelivet og inspirere dig til at komme videre med livet efter skilsmissen.
  • Du bliver i tvivl. Du fortryder alle spekulationer om at ville skilles. Måske på grund af en særligt god oplevelse sammen eller fordi du pludselig slet, slet ikke kan overskue alle de konsekvenser en skilsmisse vil have. Efter kort tid popper spekulationerne om skilsmisse måske op igen.

Tilføj gerne dine egne erfaringer i en kommentar herunder. Har du eksempler på andre naturlige reaktioner, eller gode råd til folk, der er arbejder med at nå erkendelsen, “jeg skal skilles”.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *